Kuva: Fabrizio Tosoni

Kuva: Fabrizio Tosoni

GUE Fundamentals -kurssi


Fundamentals-kurssi sopii kaikille, jotka haluavat parantaa omaa sukeltamistaan. Olitpa aloitteleva virkistyssukeltaja tai kokeneempi tekniikkasukeltaja, kurssi tarjoaa varmasti haasteita ja opettaa jotain uutta. Jos mielessä on tekniikka- tai luolasukelluskurssille osallistuminen, antaa fundiksen käyminen - ja laadukas harjoittelu fundiksen jälkeen - hyvät edellytykset ko. kurssilla onnistumiseen.  Aiempi kokemus ei siis ole tarpeen, mitä aiemmin sukellusurallaan kurssin käy sen parempi.


Kurssilla harjoitellaan mm. nosteenhallintaa, hyvän uintiasennon hakemista, potkuja, peruuttamista, helikopterikäännöksiä, venttiiliharjoituksia, kaasun jakamista jne. Kaikki harjoitukset tehdään nosteen ollessa neutraali. Tiimitoimintaa painotetaan voimakkaasti kurssin aikana.

Kuivaharjoittelua
Kurssi kestää neljä päivää, joista yksi päivä käytetään teoriaopintoihin ja kolmena muuna päivänä suoritetaan kuivalla maalla tehtäviä harjoituksia sekä yhteensä 6 kurssisukellusta. Kurssin sukellukset suoritetaan 32% nitroksilla ja kurssi antaa nitroksisukelluspätevyyden. Kurssiin kuuluu myös uinti- ja vapaasukellustesti.


Fundamentals-kurssia varten ei tarvitse - tai edes kannata - harjoitella etukäteen. Kurssilla opetetaan oikeat toimintatavat ja myös kerrotaan miksi näin tehdään. Harjoittelun aika on vasta kurssin jälkeen, kun oppilas tietää mitä pitää harjoitella ja miten harjoittelu kannattaa toteuttaa.


Flow check
Ennakkotietoina tarvitset vain minkä tahansa järjestön suoritetun sukelluskurssin. Kurssin osallistujan tulee olla tupakoimaton. Fundiksen voi suorittaa sinkku- tai tuplapulloilla. Tarkempi kurssikuvaus ja tarvittavat varusteet löytyvät GUEn sivuilta (sivu on englanniksi, kouluttajalta saat tiedot myös suomeksi). Ole yhteydessä kouluttajaan ennen kuin teet varustehankintoja tai jos mikään muu kurssin sisällössä askarruttaa.

Kaasunjakoharjoitus
Fundis ei ole koe, jota tarvitsisi jännittää, vaan kurssi, jolla opetetaan ja opetellaan uusia asioita.