Kuva: Fabrizio Tosoni

Kuva: Fabrizio Tosoni

Jarkko Helin

Jarkko Helin aloitti sukeltamisen vuonna 2006.  GUE-sukeltamisen hän löysi vuonna 2010 ja tällä hetkellä hän on GUEn Cave 2 ja Tech 2 -sukeltaja. Vuosina 2008 - 2012 Jarkko koulutti PADIn uusia sukeltajia, edistyneempiä sukeltajia sekä apukouluttajia. GUE-kouluttaja hänestä tuli vuonna 2012 ja nykyisin Jarkko kouluttaa vain GUE-kursseja. Tällä hetkellä Jarkolla on oikeus kouluttaa GUEn  Tech 1 -, Rec 3 -, Fundamentals-,Drysuit- ja Doubles -kursseja.

Vapaa-aikansa Jarkko viettää mielellään vedessä niin Suomenlahden hylyillä, Ojamon kaivoksessa kuin Etelä-Suomen rantakohteillakin. Erityiskiinnostuksen kohteena ovat maailmansotien hylyt, etenkin sukellusveneet. Ulkomailla Jarkko on sukeltanut Aasian trooppisissa kohteissa, Punaisessa meressä, Etelä-Euroopan hylyillä, Meksikon ja Ranskan luolissa sekä Ruotsin kaivoskohteissa. Jarkko toimii myös aktiivisesti Suomen GUE-yhteisön kehittämiseksi GUE Finland - ja Keittokatos Underwater Explorers -yhteenliittymissä. Sukellusseuratoimintaa hän harjoittaa niin Tres Dyckers ry:n hallituksessa kuin PSK Kupla ry:ssä talkoillen.

Sukelluselämän ulkopuolinen ura tukee hyvin sukelluskouluttajana toimimista. Jarkolla on ammattinsa, klassisen kitaransoiton opettaja, puolesta yli 10 vuoden opetuskokemus sekä hyvää aikaa kesäisin sukeltaa - tai vaikka kouluttaa juuri sinun kurssiasi. Sukelluksen ja kitaran soiton lisäksi Jarkko harrastaa lenkkeilyä, penkkiurheilua ja lukemista.

Jarkko asuu Helsingissä, mutta matkustaa myös mielellään, joten kurssin järjestäminen myös omalla paikkakunnallasi on mahdollista. Mikäli haluat yhdistää etelän loman ja sukellustaitojen kohentamisen, onnistuu kurssin pitäminen myös esim. Kroatiassa tai Maltalla.

Mikäli törmäät Jarkkoon sukelluspaikalla, niin nykäise hihasta. Sukelluksesta, koulutuksesta tai GUE:sta keskusteluun riittää aina hetki aikaa!