Kuva: Fabrizio Tosoni

Kuva: Fabrizio Tosoni

GUE Technical Diver Level 1 -kurssi

GUE Technical Diver Level 1 -kurssi (myöhemmin T1) on GUE:n alkeistason tekniikkasukelluskurssi. Kurssin tavoitteena on tutustuttaa sukeltaja syvempien, dekompressiopysähdyksiä vaativien sukellusten saloihin. Sukeltajalle avautuu kurssin jälkeen mm. mahdollisuus tutustua turvallisesti Suomenlahden upeisiin, hieman syvemmällä sijaitseviin hylkyihin, kuten Munin, Sandviken tai Eira.

T1-kurssi kestää kuusi päivää, jotka sisältävät vähintään 40 tuntia opetusta. Kurssi sisältää luentoja, kuivaharjoituksia, harjoitussukelluksia sekä vähintään kolme trimix-sukellusta. GUE-kurssien tapaan tähänkin kurssiin kuuluu uima- ja vapaasukellustesti.

Vaatimuksena kurssille osallistumiseen on GUE Fundamentals -kurssilta ansaittu ns. tech pass eli tekkipassi sekä vähintään 100 sukellusta alkeiskurssin jälkeen. Kurssin osallistujan tulee olla tupakoimaton. Fundamentals-kurssilla käytettyjen varusteiden lisäksi tarvitset dekokaasupullon ja siihen regulaattorin sekä pukukaasupullon ja siihen sopivan alentajan. Kouluttajasi auttaa mielellään sinua valitsemaan sopivat varusteet.


Sinulle opetetaan kurssin aikana miten käyttää erilaisia hengitys- ja dekompressiokaasuja. Saat koulutusta myös taidoissa, joita turvalliseen tekniikkasukeltamiseen tarvitaan, kuten tuplatankkeihin ja dekompressiokaasujen käyttöön liittyvien ongelmien tunnistamisessa ja ratkaisemisessa. Kurssin hyväksytysti suoritettuasi sinulla on tarvittavat tiedot ja taidot tehdäksesi maksimissaan 51 m syvyyteen ulottuvia sukelluksia, joilla dekompressiopysähdysten yhteispituus on maksimissaan 30 min.   Sukellukset suoritetaan käyttäen selkäkaasuna trimixiä (21/35 tai 18/45) ja lisäksi yhtä dekompressiokaasua (EAN50 tai O2).

Kurssi voidaan järjestää joko Suomessa tai ulkomailla (esim. Malta, Italia, Kroatia, Egypti, jne.). Ensimmäiset sukellukset suoritetaan maksimissaan 10 metrin syvyydessä, joten miltei mikä tahansa sukelluspaikka, jossa näkyvyys on kohtuullinen, soveltuu tarkoitukseen. Matkalla kohti varsinaisia trimix-sukelluksia tehdään nousuharjoituksia hieman syvemmästä vedestä. Sukelluspaikan tähän tarkoitukseen tulee olla mielellään 30 m syvä. Kokemussukellukset suoritetaan 40-51 m välillä sijaitsevilla, soveltuvilla kohteilla. Kurssi voidaan periaatteessa järjestää missä vain, kunhan em. edellytykset täyttyvät ja kaasulogistiikka on toimivaa.Tekniikkasukellus ei ole itseisarvo, vaan työkalu. Mikäli koet, että luokitusrajojesi ulkopuolella on kohteita, joilla haluat ehdottomasti käydä, voi tekniikkasukellus olla ratkaisu. Ota yhteyttä, niin keskustellaan onko T1-sinulle sopiva kurssi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti