Kuva: Fabrizio Tosoni

Kuva: Fabrizio Tosoni

sunnuntai 15. helmikuuta 2015

Vilkkain GUE-kurssivuosi Suomessa ja muita tarinoita vuodelta 2014

Hiljaisemman koulutuskauden aikana on vielä hyvää aikaa palata viime vuoden tapahtumiin. Vuosi 2014 oli Suomen GUE-historian vilkkain koulutusvuosi. Kotimaassa pidettiin yli 10 erilaista GUE-kurssia ja sen lisäksi toistakymmentä suomalaista osallistui luola- tai tekkikoulutukseen ulkomailla!


Heinäkuussa Turussa pidettiin myös kahden kouluttajan yhteisfundis, jolla Fabrizio Tosoni ja Jarkko kouluttivat yhdessä. Oppilaat saivat samalla rahalla kahden kouluttajan jakamattoman huomion ja kouluttajat saivat hyvän mahdollisuuden oppia toisiltaan. Kaikilla kouluttajilla on kuitenkin oma tyylinsä opettaa, josta voi parhaat palat nyysiä omaan repertuaariinsa. Kiitokset Brixiolle järjestelyistä ja Pim-beaglelle pallopeleistä!

Yhteisfundiksella Turussa Brixion vuoro ohjastaa oppilaita.

Brixio kertoo Antille, Ilmarille ja Eerolle GUE-järjestelmästä ja sukellusturvallisuudesta. 
Yhteisfundiksen jälkeen matkustin kotivarikkokäynnin kautta suoraan Savon sydämeen Kallaveden rannalle hyttysten ruuaksi. Historian toiselle Savon vuntikselle osallistuneiden Alpon ja Attilan kanssa meno oli niin huimaa, että kuviakaan ei ehditty ottamaan. Paakkilassa vietettyjen harjoituspäivien jälkeen oli mukava pulahtaa Alpon mökkirannasta uimaan. Kiitoksia vieraanvaraisuudesta ja onnea molemmille osallistujille kurssin suorituksesta!

Maaseutumatkailun jälkeen palattiin jälleen kotoiselle Iso-Melkuttimelle. Elokuussa pidettiin kahden pitkän illan setti, joilla saatettiin loppuun aiemmin kesken jääneitä fundiksia. Markku, Kristian ja Katja tekivät tiukasti töitä, ja kaikkien kurssit saatiin onnellisesti pakettiin!

Markun fundis päättyi pimeissä tunnelmissa. Kortti kuitenkin tuli!

Kristianin ja Katjan kesken jääneet fundikset saatiin päätökseen, kortit ovat jo postissa! 
Elokuun lopussa karavaani suuntasi taas susirajan taakse. Lost Divers on savolainen sukelluspoppoo, joka toista kertaa järjesti Tahko Dive -sukellustapahtuman. Tapahtuma paikka on Nilsiässä, suljettuun louhokseen tehty Louhosareena. Alunperin oopperaesityksiä varten tehdyt puitteet sopivat myös sukellusaiheisille luennoille ja louhoksen vedellä täyttyneessä osassa voi käydä treenaamassa tai vaan muuten sukeltelemassa. GUE:lla oli tapahtumassa oma ständi ja osallistujien oli mahdollista käydä Jarkon sukellusklinikalla saamassa vinkkejä omaan sukeltamiseensa. Kiva tapahtuma, tänä vuonna todennäköisesti uudestaan!
Viileää menoa Dive Tahkolla

Louhosareenalla veneliikenne rajoittui sukeltajien seassa sujahdelleisiin suppaajiin

Debriiffiä kuunneltiin korvat höröllä.
Ennen avovesikauden päättymistä ehdittiin järjestää vielä GUE-tutuksi tapahtuma Dyykkiremmi Vesipäille. Iso-Melkuttimella oli mahdollisuus kuulla, nähdä ja kokea vedessä mistä GUE:ssa oikeastaan on kyse.
GUE tutuksi -päivässä ohjeidenjako sukelluksen alla

Syksyn lopulla kasattiin korotuspäivään aiempien fundisten oppilaita, joilla oli halua korottaa kurssilta saamaansa "luokitusta". Korotustapahtumassa oppilas osoittaa hallitsevansa kurssin jälkeen lisäharjoitellua vaatineet taidot. Antti, Mikko, Tapani ja Pipsa olivat kaikki treenanneet ahkerasti ja saivat mitä tulivat korotuspäivästä hakemaan. Hyvä meno!
Montako tuplasettiä sedaniin mahtuu?

Iloisia ilmeitä lentokentällä korotuspäivän päätteeksi.
Nyt odotellaankin vain uuden avovesikauden alkua. Vuoden ensimmäinen fundis alkaa kuitenkin luennoilla ja halliharjoituksilla jo maaliskuun 7.-8. päivä. Kurssille on vielä yksi paikka vapaana, mikäli olet kiinnostunut, ota yhteyttä pikimmiten!

Toukokuussa on vielä jokunen vapaa päivä ja kesällä hieman runsaammin mahdollisuuksia kurssin järjestämiseen sinulle sopivana ajankohtana. Kursseja voidaan järjestää joko pk-seudulla tai omalla paikkakunnallasi. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti